torsdag 3 oktober 2013

Fårklippning

Nu är fåren nyklippta så de hinner få en ny bra och värmande ull till vintern. Klippte 9 st i måndags då jag var ledig och resterande 9 st igår fm innan jobbet så nu är jag lagom mör i kroppen. Fina och välmående tackor i fint hull. Även klövarna blev verkade. De har fina färgnyanser som skiftar från ljust grått till helt svarta i botten. Lammen är som kameleonter, en del byter färg och blir ljusare efter varje klippning, andra behåller den. Gulliga och roliga är de i alla fall. Har sålt lite livdjur i år och slaktade bagglammen i somras så de här 18 ska gå kvar i vinter.
 
 
 
 
På väg till skogs/ängshagen för sista betet innan vintern. Myra hjälper till att driva de dit. Där får de välja mellan gräs, löv, sly och hö att äta och har fint skydd under granar, träd och buskar om vädret blir dåligt och de brukar klara sig fint här på hösten. ( Blir det väldigt dåligt får de givetvis komma in under tak )
 
 
Vackra färger nu i skogarna, även om min mobil inte har bästa kameran, men ni får hålla tillgodo med de ändå. :) Så bökigt att ha med riktiga kameran överallt.