lördag 11 mars 2017

7 v Resp 4v

Fleeceungarna börjar göra skäl för namnen Fleecetuggarna istället tror jag. Tänk att papper är så kul att strimla. Fast de är duktiga. På hela denna vecka har de bara bajsat inne 3 ggr. Lite kiss blir det förstås på papperna så det får bytas men så duktiga att göra ifrån sig ute nu. De kommer ut vid varje mål och ett par ggr däremellan för att rasta lite, speciellt om de sovit. Då är det bra att passa på. Sen har det väl hänt ett par bajsolyckor efter lek i köket men lite får man räkna med. 
De har blivit avmaskade ytterligare än vända nu. De har fått Axilur i 3 dgr nu igen och det ska ges var 4e vecka första 3 mån. Nästa gång blir vid 11 v. Veckan efter ska de få sin 12v vacc. Men all den infon + lite till får de med sig vid leverans.
Ja så börjar det dra ihop sig för leverans av de små liven. Vet att ni är många som längtar. Stamtavlorna har kommit från SKK, besiktning, 1 a vacc och id-märkning blir på fre den 17e. Valplådorna ska packas med mat, koppel, halsband, filtar, bajspåsar, tuggisar o lite annat smått o gott samt en massa bra info. Så jag tror läget är under koll där. I helgen ska de bl.a få upptäcka hundgården och kojan och gå på lite små minipromenader med de andra hundarna. Brukar vara poppis. Det blir ett "7,5 veckorsinlägg" också om ngr dagar.

Att få de här galningarna att va still samtidigt kräver lite kreativitet. Typ 25 suddiga bilder på ett par som blev ok. Roliga är de och fulla av upptäckarglädje och bus. 



De små har upptäckt varandra.


Fleece mår bara bra. Kroppen i fin form och fint hull. Mkt tack var bra kost och god kondition. Hon är inte helt nersinad än, diar de en gång om dan ungefär men matgivan hennes är i stort sett densamma, bara ngt mindre, jag fasar in mer motion och hjärnjumpa/träning/arbete allteftersom. Mindre energi till mjölk och mer till arbete i stället så att säga. Hon trivs gott och är snart i full gång igen. 




Myrstackarna är mer o mer kavata nu. Börjar upptäcka omgivningen och kissar o bajsar på tidningspappren utanför lådan. Äter smakportioner av valpfodret 5 ggr per dag och är allmänt rara o gulliga med viftande svansar och alldeles lagom vassa tänder än så länge. 

Vakna o pigga


Sova gott i korgen. Ordning och reda i både korg och på tidningar. Än så länge........


Små små smakportioner 5 ggr per dag har det blivit under veckan. Mums tycker de små.


De har kommit på att det finns nåt intressant utanför boet också. Kan mamma Myra klättra över kan väl jag också försöka anser Birk. Nu ska de få börja komma ut och upptäcka världen utanför lådan också.