lördag 11 februari 2017

Det närmar sig för Myra

Relativt lugn natt men boat och haft sig emellanåt. Öppningsstadiet på gång. Tempen gått stadigt neråt och legat på 36,1 sen i morse. Hon har ätit men kräkts upp sin frukost. Hon får lite recovery burkmat (lättsmält energiåterhämtningsfoder) i små portioner om hon vill ha istället. Nu ligger hon och kurar i sitt bo och vi väntar på att valpningen ska komma igång på allvar. Det här stadiet kan ta allt från några timmar till nåt dygn. Men förhoppningsvis valpar hon inom ett dygn. Håll tummarna att allt går bra och jag lovar att försöka uppdatera allteftersom, om jag kan förstås.

Nån timme senare började hon boa ordentligt och värkarbetet har börjat komma gång på allvar. 

💕10,30: Första valpen född. En tik. Ser svartvit ut men nästan lite brun ton i det svarta. Vit nos och krage. La sig snabbt vid spenen och började dia. Myra pysslar lugnt och fint med den förstfödda.
💕 12,14: Efter en lång väntan kom så den andra valpen. En svartvit hane med vit nos och krage. 
💕 12,28: Strax därefter kom den tredje. En hane som också ser svartvit ut men med en brun ton. Vit bläs,nos och krage. Skiljer sig från den andra hanen i färgen. Får se vilken färg den har när den torkat.

Nu har hon varit ute och kissat och druckit lite vatten. Hon börjar kännas lite klar nu. Rätt lugn och nöjd. Och alla tre valpar diar. Kanske det finns ngn mer. Det visar sig snart.

Varefter de torkat verkar det som det är två brunvita samt en svartvit valp. Lite förvånad. Myra och hennes föräldrar är svartvita. Vet att hennes pappa lämnat en brun o vit valp i nån kombination. Mac är svartvit men hans pappa är tydligen brun om jag inte fattat fel. Jag är ingen färgexpert men verkar ju som anlagen finns där bakom bägge föräldrarna. Trodde dock att det svart vita var dominant. Hur som helst spelar det ingen roll. Jämna och fina är de vare sig färg. 

Uppdatering kväll. Det blev tre fina valpar. En svartvit och två brunvita. Allt gått bra. De äter och är nöjda. Myra är lugn och pysslig. Känns skönt. I morgon tar jag kontakt med er valpintressenter. Ha en trevlig kväll. Nån bild blir det nog imorgon också.


Snart Myra får du också förhoppningsvis ngr egna små 💕  att pyssla om